Over ons

Dat wij 'De Hasselerhof' zouden starten in 2020 lag niet in de planning noch in onze gedachten. Tot 2017 woonden wij in een Vinexwijk nabij Amsterdam. Daar hadden wij een druk bezet leven met goede banen in andere branches. Maar zoals het leven gaat, kan het van de een op de andere dag keren.

Ons jongste zoontje Sybe bleek met zes maanden een ongeneeslijke tumor te hebben. In korte tijd werd hij ernstig ziek en overleed drieënhalve maand later. Ons leven stond op de kop en rauwe rouw omvatte ons leven.

We konden de rust niet meer vinden in de stad en kregen de mogelijkheid om ons voor een half jaar terug te trekken in een boshuisje in het buitengebied van Ommen. Hoewel we erg moesten wennen, deed het vele buiten zijn en de rust ons goed. We besloten ons huis te verkopen en vanaf deze plek uit te kijken naar iets anders. Onze banen hadden we inmiddels niet meer. Onze kijk op het leven was zo veranderd, dat terugkeren niet meer goed voelde.

In 2019 kwam het erf 'De Hasselerhof' op ons pad. Bijzonder genoeg op slechts anderhalve kilometer afstand van ons 'boshuisje', dat we inmiddels 'Klein Paradijs' hadden genoemd. Het erf kwam met meerdere woonplekken. Zo ontstond het idee om mensen mee te laten delen in deze bijzondere plek. Gedreven door onze eigen ervaring dat de natuur een helende werking heeft op de mens. Niet enkel voor zij die rouwen, maar voor een ieder die bevangen is door de 'ratrace' of de drukte van de stad wil ontvluchten. De natuur helpt vertragen en maakt het makkelijker om in contact te komen met je eigen natuur. Met je eigen 'hartenklop'.

Floris & Foekje

Hoe langer wij hier wonen, hoe meer wij het buiten leven ontdekken en waarderen. Leven met de seizoenen. We zijn bezig om van ons erf een paradijs te maken, met een grote moestuin, bloementuin en allerlei eetbare planten, bomen en struiken. Graag inspireren wij onze gasten met ons leven hier op het erf, de ontdekkingen in de moestuin, onze natuurervaringen & onze bezieling achter de verhuur van onze huisjes. Je kunt ons volgen op de socials en natuurlijk ben je van harte welkom om bij ons een huisje te boeken. 

Lieve groet, Floris & Foekje

Boek Lief Zonnekind

Foekje schreef het boek ‘Lief Zonnekind’, met gedichten en overdenkingen over loslaten, naar binnen gaan, vertrouwen, en voelen dat er in werkelijkheid geen afstand is, alleen maar liefde. Het boek is een ode aan haar jongste zoon die in 2017 overleed aan kanker.

Meer weten?

 

Auteur: Foekje van der Heide

Fotografie

Geboren en getogen in het mooie Zeeuwse land. Verleid en ingepakt door de stad Amsterdam. En voor de rust in het Oosten neergestreken. Floris ontdekte in een turbulente tijd zijn passie voor de fotografie. "Ik kan er mee vastleggen wat ik zie en voel, zonder daar woorden voor te hoeven gebruiken."

Geïnspireerd door de natuur en stedelijke perspectieven neemt Floris je mee in zijn beleving. Soms vermaakt hij beeld tot iets dat ‘wording’ wil worden. Het is allemaal verschijningsvorm, een werkelijkheid. Wat zie en voel jij?
 
Bekijk portfolio